Metallband som er med i reklamer

At et ekte Metallband er med i en reklame skal jo være som å banne i kjerka, men sånn er det altså ikke. Også band og musikere trenger inntekt!

Alt er til salgs!

Ikke overraskende er Kiss-medlemmer med i flere reklamefilmer. Paul Stanley, blant annet, dukker opp i en reklame fra 80-tallet, hvor han reklamerer for Folgers Coffee. Filmen gir et godt bilde av bandets slagord, om at alt og alle er til salgs. Det samme kan sies om The Who, som i sin tid ble sett på som rebeller og et av mange band som blir sett på som proto-metall. Dette bandet solgte seg til Coca Cola på 60-tallet!

Fortsatt sultne?

AC/DC er et av verdens tøffeste rockeband og ble også på 80-tallet ansett som et metallband, selv om de nå blir kun sett på som hardrock. De var med i en kampanje for restaurantkjeden Applebees. Mange var overrasket over at bandet selv var med i filmen den gangen, men musikken deres blir brukt i mange andre reklamer. At Alice Cooper er med i en reklamefilm for Apple Watch, var nok en enda større overraskelse i 2015.

Guns N’ Roses og Taco Bell

Heldigvis finnes fortsatt ikke den amerikanske restaurantkjeden Taco Bell i Norge, men det stoppet ikke Guns N’ Roses fra å være med i en reklame for dem på starten av 90-tallet.