Metallbandet Kvelertak erobrer verden

 Alle som følger med på musikk i Norge har fått med seg bandet Kvelertak fra Stavanger. Bandet startet i 2007 og i det de går inn i sitt 10-års jubileum kan bandet nyte stor internasjonal suksess, tross at de faktisk synger på norsk.

Debuterte på plate i 2010

Debut-albumet til Kvelertak kom i 2010 og fikk raskt stor oppmerksomhet her hjemme, da de blant annet fikk prisen for «Årets nykommer» ved Spellemannprisutdelingen, for albumet. Dette ble også gitt ut i USA, og det viste seg at amerikanerne ikke fikk nok av gjengen fra Rogaland. Da bandet ga ut sitt andre album, i 2013, hadde de fått platekontrakt med Sony og fikk blant annet en stor fan i Metallicas frontmann, James Hetfield, etter at bandet spilte i San Fransisco. Ved den samme konserten var også Kronprins Haakon, som også har uttalt at han er stor fan av bandet.

Nytt album

I mai 2016 kom bandets tredje album, Nattesferd. Albumet gikk rett inn på salgslistene i land som Belgia, Finland, Tyskland, Sverige, Sveits og Storbritannia, og det planlegges en ny turne i USA. Dette albumet er mer variert enn de to foregående og fikk strålende kritikker over hele verden. Kvelertak er faktisk i ferd med å erobre verden!