Metallfestivaler i Norge

Metal-fansen valfarter nærmest fra hele verden til Norge om sommeren, ikke bare for å se på den fantastiske norske naturen, men også fordi vi faktisk arrangerer noen av de mest behagelige og største metall- og rockefestivalene i Skandinavia. Norge har gjennom tidene hatt noen av de aller beste metall-bandene i verden, men vi er også utrolige attraktive for utenlandske artister som ønsker å spille her.

Inferno og de mørke festivalene

Black metal-festivalen Inferno blir arrangert i Oslo hver eneste påske og er godt besøkt fra hele verden, som elsker både norsk og internasjonal black metal. Her har store navn som Mayhem, Enslaved og Behemoth spilt, men også litt nyere band som 1349 og Kampfar, som nyter stor internasjonal suksess innenfor sjangeren. Andre black metal-festivaler som er populære er Mitgardsblot og Beyond the Gates – sistnevnte er kanskje Bergens svar på Inferno.

Fikk besøk av Black Sabbath

Årets festivalhøydepunkt for metallfansen i Norge var utvilsomt besøket fra Black Sabbath ved Tons of Rock i Halden. I Trondheim har man fått opprettet Trondheim Metalfest, som blir arrangert i oktober. En annen populær festival er Karmøygeddon, som blir arrangert i Kopervik og har holdt det gående i flere år.