Motörhead

I 1975 startet bandet Motörhead på en reise som ville forandre rocken for alltid. Med trioen, bestående av frontmannen Lemmy Kilmister, Larry Wallis og Lucas Fox, fikk verden se noe helt spesielt, som skulle vokse seg til å bli et av de aller viktigste og mest populære bandene gjennom alle tider.

Mange utgivelser

Motörhead fikk utgitt hele 23 studioalbum, 10 live-opptak, 12 samlealbum, og fem EP-er over en karriere som strekte seg over 40 år. Bandet hadde særlig suksess på 1980-tallet med flere vellykkede singler i UK, men albumene Kill, Bomber og Ace of Spades blir i dag sett på som legendariske. Først og fremst var bandet et live-band. Da Lemmy Kilmister døde 28. desember 2015 hadde bandet solgt over 30 millioner album på verdensbasis. Motörhead er vanligvis klassifisert som heavy metal, og deres blanding av punk og rock har bidratt til å bane vei for speed og thrash metal. Tekstene handlet vanligvis om krig, sex, rusmisbruk og gambling, noe som kanskje gjenspeilet livet til den ekstremt populære frontmannen Lemmy.

Verden i sorg

Det var nok mange som gråt morgenen den 29. desember, da de våknet opp til overskriftene om at Lemmy Kilmister hadde gått bort, kun få dager etter at han hadde feiret sin 70-årsdag. Han hadde fått diagnosen kreft bare få dager før dødsfallet og det var slutten på bandet, som vil bli husket i mange ti-år fremover og som var med på å endre musikk, og da spesielt rocken, for alltid.