Metallband som er synlige i film

Mange filmer er rock’n’roll, men bare noen få er virkelig metall. Man skal lete en god stund for å finne et metallband som faktisk også er med som skuespillere i spillefilmene – det er litt vanligere at metallmusikere kun drar inspirasjon film.

Lord of The Rings

Den aller første Lord of The Rings-filmen kom allerede i 1978, men det er i ny-versjonene at vi finner Christopher Lee. Denne mannen har faktisk vært med i over 250 filmer og var en veteran fra andre verdenskrig, der han tjenestegjorde i spesialstyrkene. Men han har også, til manges overraskelse, gitt ut flere heavy metal-album som virkelig er verdt et lytt!

Ace Ventura

Fans av denne klassikeren husker nok garantert scenen med Cannibal Corpse, der de fremfører en “Hammer Smashed Face” mens Jim Carrey prøver å henge med i pit-en.

Wayne’s World 2

I denne filmen kan du se Aerosmith i en scene som stort sett bare er Wayne og Garth på en konsert med bandet. En rett-fram cameo, med andre ord.

Gode dokumentarer

Ønsker du å se dokumentarfilmer om noen av de aller beste metallbandene gjennom tidene, bør du også få med deg filmer som «Lemmy», som handler om frontmannen i Motörhead, men også «Some kind of Monster», som handler om Metallica. Filmen Spinal Tap er et must for alle som elsker metall. Det var faktisk mange som ikke fikk med seg at dokumentaren var fiktiv da den kom ut.