TNT

Bandet TNT ble dannet i Trondheim så tidlig som i 1982. Bandet har til sammen gitt ut 12 studioalbum, tre EP’er og to live album. Bandet har hatt noen utskiftninger siden starten, men er fortsatt aktive og minst like populære i dag som den gang.

Sang på norsk

I 1982 var vokalist Dag Ingebrigtsen et kjent navn etter å blant annet ha hatt flere hits med bandet The Kids. Da han sammen med Ronni Le Tekrø, Steinar Eikum og Diesel Dahl dannet bandet TNT fikk de derfor en «flying start» med singelen Harley Davidson. På deres debut-album var tekstene på norsk, men slik skulle det ikke forbli så altfor lenge. Inn på bass kom Morty Black i stedet for Eikum og inn på vokal kom amerikanske Tony Harnell. I 1984 fikk de sitt internasjonale gjennombrudd og platekontrakt med Mercury/Polygram, og ble spilt på blant annet MTV.

Den største hiten

Nå var TNT klare for verdensherredømme og i 1987 ga de nok engang ut en fantastisk singel, som skulle vise seg å bli bandets aller største hits også, nemlig «10,000 lovers». Her kom både gitaren til Tekrø frem og ikke minst oktavene til Harnell. Bandet fortsatte frem til 1992 og hadde en kort pause frem til 1996. Bandet er fortsatt aktive og ga ut sitt seneste album i 2010.