Rival Sons

Rival Sons er et amerikansk rockeband fra Long Beach i California. Rival Sons ble dannet i 2009 av gitarist Scott Holiday, etter at han tok med seg medlemmene fra sitt forrige band, Black Summer Crush (som inneholdt Michael Miley på trommer og Robin Everhart på bass). Bandet tok form når sangeren Jay Buchanan ble overtalt til å komme inn som vokalist. Bandet har for tiden med seg bassist Dave Beste, etter at Robin Everhart sluttet i 2013.

Etablerte musikere

Alle medlemmene i Rival Sons kommer fra musikkscenen rundt Long Beach og var allerede før dannelsen av bandet etablerte musikere. Jay Buchanan hadde debutert som soloartist, men var også etablert med sitt band Buchanan, som tidligere hadde gitt ut albumet “All Understood” i 2004 og “True Love” EP-en i 2006. Scott Holidays første suksess var i Human Lab, som hadde spilt inn et album for Atlantic Records, som dessverre aldri ble utgitt. I Black Summer Crush fikk han selskap av Michael Miley, som hadde vært en vellykket studiomusiker.

Nytt album ute nå

Rival Sons er i dag aktuelle med albumet Hollow Bones og kommer til å spille flere konserter i Norge i løpet av sommeren 2016, blant annet på Tons of Rock-festivalen i Halden.