Neurosis

Neurosis er et post-metal band, basert i Oakland i California. De ble dannet i 1985 som et hardcore punkband, og deres sound ble raskt oppfattet som metall-aktig, men har også elementer fra pop og folkemusikk, selv om mange kanskje kan være uenig i dette.

Oppstarten

Det var i 1985 medlemmene Scott Kelly, Dave Edwardson og Jason Roeder (tidligere medlemmer av Violent Coercion) grunnla bandet som hardcore punk, spesielt med inspirasjon fra britisk hardcore punk, som for eksempel bandet Amebix. I 1986 ble Chad Salter med på gitar, og i 1990 fikk de med seg Simon McIlroy på synthesizer. Det har bare vært noen få endringer i besetningen av det originale Neurosis, siden bandets oppstart. I 1989 ble Chad Salter erstattet av Steve Von Till, og i 1995 ble Noah Landis, en barndomsvenn av Dave Edwardson, erstattet av Simon McIlroy som keyboardist.

Dagens besetning

Neurosis blir i dag mer oppfattet som et eksperimentelt band, selv om bandet tviholder på at de fortsatt er et post-metal band. De er i 2016 aktuelle med sitt 12. studioalbum og er klar for å turnere verden rundt. I august står bandet på scenen under Øyafestivalen i Oslo. Sist de besøkte Norge var i 2013